Search
Close this search box.

پستهای اخیر

خبرنامه

برای به روز ماندن در خبرنامه ماهانه ما مشترک شوید

کندانسور داکت اسپلیت

کندانسور داکت اسپلیت وستن ایر

فهرست مطالب

در این مقاله سعی داریم تا در رابطه با یونیت خارجی و یا همان کندانسور داکت اسپلیت وستن ایر و نحوه عملکرد آن توضیحاتی را ذکر کنیم و به صورت مویرگی و دقیق به بررسی کندانسور داکت اسپلیت بپردازیم. این تجزیه و تحلیل از ابعاد متفاوت، اعم از فرایند متعادل سازی دمای فضا، میزان مصرف انرژی، انواع و غیره انجام شده که ارائه می شود. همچنین نیز ضمن تشریح و معرفی کامل داکت اسپلیت در بخش محصولات سایت شرکت اورین تهویه، مقدمه و اطلاعاتی به طور چکیده در مورد داکت اسپلیت خدمتتان ذکر خواهد شد.

 

 

داکت اسپلیت چیست و چگونه کار میکند

داکت اسپلیت (Duct Split) یا اسپلیت کانالی یک سیستم تهویه است که جهت تامین هوایی مطلوب و دلپذیر قابلیت ایجاد سرمایش در تابستان و همچنین گرمایش در زمستان را دارا می باشد و قادر به فراهم سازی دمایی مطلوب در تمامی فصول است که روش کار این سیستم تهویه در زمستان و تابستان متفاوت است. درادامه به این موضوع خواهیم پرداخت. داکت اسپلیت مناسب برای واحد های مسکونی، ادارات و بخصوص اماکن تجاری است که بر خلاف اسپلیت یا کولر گازی ها به صورت توکار نصب شده و اثر سرمایش و گرمایش را از طریق کانال های کشیده شده از یونیت داخلی به اتاق ها و سالن، انتقال می دهد.

 

 

اجزای داکت اسپلیت

 

اجزای تشکیل دهنده داکت اسپلیت را در ادامه به ترتیب و خلاصه توضیح می دهیم:

یونیت داخلی: یونیت داخلی یا همان اواپراتور که توکار نصب شده و وظیفه هواسازی را توسط پره های چرخشی خود بر عهده دارد.

یونیت خارجی: یونیت خارجی (کندانسور) که در فضایی باز و بیرونی نصب می شود. کندانسور، کمپرسور و لوله های کندانسور را شامل می باشد.

لوله های مسی: ارتباط و یا وظیفه اتصال یونیت داخلی با یونیت خارجی را توسط لوله های مسی بر قرار می کنند.

کانال: کانال ها یونیت داخلی را به دریچه ها متصل میکند و به صورت گرد یا چهار ضلعی تعبیه می شوند که اثر سرمایشی یا گرمایشی از طریق این کانال ها از یونیت داخلی به فضای محیط وارد می شود.

دریچه: دریچه ها در انتهای کانال ها تعبیه می شوند و هوا را انتقال می دهد.

ترموستات: تنظیم دما و کنترل دور فن را انجام می دهد.

 

اجزای یونیت داخلی و یونیت خارجی

 

یونیت داخلی: این بخش از داکت اسپلیت که به آن هواساز و یا اواپراتور گفته می شود، شامل فن، الکتروموتور، کویل، فیلتر و تخلیه کننده آب است. پس از آن که استفاده از گاز مبرد r22 به دلیل تولید گرمای بیش از حد مجاز و استاندارد و در نهایت ایجاد آسیب در سطح لایه اوزون، ممنوع اعلام گردید، برای داکت اسپلیت ها از مبرد r410 بهره می گیرند.

یونیت خارجی: کویل، فن کندانسور، کمپرسور، شیر انبساط و شیر چهار طرفه اجزایی هستند که داخل کندانسور داکت اسپلیت تعبیه شده اند.

در ادامه به صورت تخصصی تر به این بخش یعنی یونیت خارجی به خصوص کندانسور داکت اسپلیت های برند نامی و پر کیفیت وستن ایر خواهیم پرداخت.

 

 

انواع داکت اسپلیت

 

داکت اسپلیت ها در نوع های معمولی و داکت اسپلیت اینورتر (Inverter) هستند که در این رابطه مقاله ای جداگونه انتشار خواهیم داد تا به صورت دقیق تفاوت این دو را بدانید. اما اگر بخواهیم به صورت خلاصه وار و در قالب دو جمله این اختلافات و مزایا و معایب را بازگو کنیم، داکت اسپلیت های اینورتر طول عمر بالاتر داشته، مصرف انرژی کمتری دارند و صدای پایینی نسبت به محصولات معمولی تولید می کنند.

همانطور که در جریان هستید داکت اسپلیت ها در ظرفیت های مختلفی تولید می شوند که از 18000 BTU الی 60000 BTU موجود هستند که در جدول زیر هم به نمایش خواهیم گذاشت تا در خرید داکت اسپلیت مناسب با توجه به متراژ مساحت فضای اداری یا مسکونی خود، تا حدودی راهنمایی شده و سر رشته داشته باشید.

 

 

 

عملکرد کندانسور داکت اسپلیت وستن ایر

کندانسور (Condenser) به معنی متراکم کننده یا وسیله ای برای متراکم کردن است. ابتدا فرایند تولید اثر سرمایشی و سپس گرمایشی توسط کندانسور را به شکل واضح توضیح خواهیم داد و در ادامه اطلاعاتی در مورد متریال ساخت و نوع طراحی این کندانسور ها را در اختیارتان خواهیم گذاشت.

 

 

ایجاد اثر سرمایشی توسط کندانسور داکت اسپلیت

 

در وحله اول، مبرد که همان R410 است، پر فشار از کمپرسور خارج شده و وارد لوله های مسی می شوند که این لوله های مسی همانند رادیاتور هستند. مبرد پس از عبور از لوله های مسی کندانسور، به صورت گاز وارد کندانسور می شود و سپس مبرد به صورت مایع از کندانسور خارج می شود. به دلیل افزایش فشار در کندانسور، مبرد از گاز به مایع تغییر فاز می دهد. مبرد R410 پس از خارج شدن به صورت مایع از کندانسور، به یونیت داخلی یا همان اواپراتور می رود و در نتیجه موجب ایجاد سرما، سلب گرما و کاهش دمای محیط می شود. پس از این فرایند مبرد داخل اواپراتور به صورت گاز درآمده و به کندانسور باز میگردد. این پروسه به شکل هموار و مداوم ادامه پیدا می کند.

 

 

ایجاد اثر گرمایشی توسط کندانسور داکت اسپلیت

 

سه روش برای تامین گرمایش در داکت اسپلیت وجود دارد که به ترتیب ذکر و شرح داده خواهد شد.

کویل آب گرم: به طور معقول از این روش در اکثر پروژه ها بهره می گیرند. در فصول سرد آب گرم که توسط پکیج گرمایشی آن واحد و یا سیستم حرارتی مرکزی (موتور خانه) تامین می گردد، با ورود به کویل آب گرم داکت اسپلیت موجب افزایش دمای فضا می شود.

کویل برقی: از این روش به ندرت استفاده می کنند که دلیل اصلی این موضوع مصرف بیش از حد برق می باشد. از این روش در ساختمان هایی استفاده می کنند که موتور خانه و یا پکیج، جهت تامین آب گرم وجود ندارد.

هیت پمپ: استفاده از این اسپلیت های کانالی مجهز به هیت پمپ نیز معایبی دارد، این معایب مصرف انرژی زیاد و همچنین عدم کافی بودن ظرفیت گرمایشی است.

 

 

متریال و پارامتر کندانسور داکت اسپلیت وستن ایر

کندانسور با توجه به پارامترهایی و همچنین نیز نمونه مدار بندی خاصی شناخته می شوند. این موارد شمال شکل و نوع طراحی کندانسور، جنس و طول و ارتفاع فین ها، قطر ورودی ها و خروجی ها، ظرفیت برودتی، مدل و نوع کمپرسور، بازده و سطح دستگاه و در آخر جنس و قطر لوله های کندانسور هستند. کندانسور های وستن ایر در ظرفیت های پایین تر تک فاز بوده و در ظرفیت های بالا به صورت سه فاز هستند. به طور مثال داکت اسپلیت اینورتر 60000BTU  سه فاز است. برای مشاهده اطلاعات دقیق می توانید به بخش محصولات مراجعه کنید.

کندانسور های وستن ایر ضمن تولید توسط بهترین متریال و کیفت ساخت عالی، طول عمر بالاتری نسبت به سایر کندانسور ها داشته و مصرف انرژی پایینی دارد. در عین حال که کندانسور داکت اسپلیت های وستن ایر به شکلی طراحی شده اند تا عمر مفید بیشتر، نصب راحت و مناسب برای تمام مناطق باشند، طراحی این داکت اسپلیت های وستن ایر توسط مهندسان خبره، بسیار چشم نواز و استادانه صورت گرفته است.

 

 

نگهداری از کندانسور داکت اسپلیت

در رابطه با نگهداری کندانسور و محل نصب آن نکات بسیار مهمی وجود دارند که اجتناب ناپذیر هستند. به طور مثال اگر شرایط آب و هوایی منطقه محل نصب کندانسور حامل گرد و خاک باشد، این غبار ها در فین های کندانسور انباشته شده ومشکل ایجاد می کند. مسئله حائز اهمیت دیگر زاویه تابش نور خورشید به کندانسور است، چرا که این سیستم باید در فضایی باز باشند.

بهتر است تا کندانسور در موقعیت بیرونیه ساختمان، در مکانی نصب شود که تا حد امکان از تابش مستقیم خورشید به دستگاه، باز داشته شود. زیرا دمای کندانسور برای استخراج گراما و حرارت مبرد افزایش یافته و گرمای تابش خورشید می تواند زیانبار باشد برای دستگاه. طول لوله ها از یونیت داخلی تا یونیت خارجی هر چه کمتر باشد بهتر است، چرا بازدهی به مراتب بالا رفته و فشار کمتری به کندانسور وارد می شود.

 

 

 

 

 

برای کسب و راهنمایی بهتر جهت خرید و نصب و راه اندازی داکت اسپلیت، با مشاوران شرکت اورین تهویه در ارتباط بوده و رایگان مشاوره بگیرید.

نظری ثبت نشده است، اولین نفر برای ارسال نظر باشید

فرم ارسال نظر