رادیاتور های خانگی که به اصطلاح کنوکتور یا شوفاژ هم نامیده میشوند، مبدل هایی حرارتی هستند که برای انتقال حرارت از یک بخش به بخش دیگر به منظور گرمایش فضا طراحی شده اند. اولین بار در سال 1834 از اصطلاح رادیاتور استفاده شد و در سال 1855 برای اولین بار رادیاتور گرمایشی توسط یک تاجر روس اختراع شد. همچنین کلمه شوفاژ از زبان فرانسوی وارد زبان ما شده است.
امروزه اصطلاح رادیاتور به دستگاهی اشاره دارد که مایعی در آن از طریق لوله هایی جریان می یابد تا گرما را از طریق جریان همرفت به محیط منتقل کنند. در این دستگاه ها، منبع حرارت مستقیما در معرض محیط قرار نمیگیرد. بنابراین از نظر ایمنی از سایر مدل های حرارتی مانند بخاری، شومینه و … در سطح بالاتری قرار میگیرد.
رادیاتور آب گرم شامل یک محفظه فلزی تو خالی بسته شده است که آب داغ شده از منبع درون آن پمپاژ میشود. آب داغ باعث داغ شدن پره های رادیاتور می شود و این گرما از طریق رسانش به هوای اطراف رادیاتور منتقل می شود و هوای اطراف آن را گرم می کند. سپس باز به روش همرفتی، هوای گرم به بالای اتاق رفته و هوای سردتر به اطراف رادیاتور نزدیک می شود و این چرخه تا هم دما شدن کل اتاق ادامه پیدا میکند. از طرفی، طی این فرایند، دمای آب کاهش می یابد. سپس آب سرد شده از طریق جریان همرفت به منبع منتقل شده و دوباره گرم میشود.
جنس رادیاتور پنلی وست کول از فولاد st12 می باشد. رنگ این رادیاتور ها از نوع پودری الکترواستاتیک به صورت پاششی بوده که از مقاوم ترین رنگ ها در برابر ضربه و دما می باشد. از مزایای دیگر این رادیاتور ها، عدم خرابی و زنگ زدگی و دوام بالا در مقابل خوردگی می باشد. همچنین رادیاتور های وست کول توسط شرکت اورین تهویه 10 سال گارانتی می شود.
1. دارای پنل با ظاهری زیبا و لوکس
2. رنگ مقاوم در مقابل ضربه و گرما
3. همگام با تکنولوژی روز دنیا
4. از جنس فولاد st12
5. عدم زنگ زدگی و دوام بالا در مقابل خوردگی
6. توان گرمادهی 2230 کیلو کالری در هر ساعت برای هر 100 سانتی متر رادیاتور پنلی
7. طول عمر مفید قسمت مکانیکی با کم شدن ضربههای مکانیکی
8. وزن 27.9 کیلوگرم برای هر 100 سانتی متر رادیاتور پنلی
این دستگاه از سری محصولات کم مصرف اورین تهویه می باشد.در ذیل برچسب مصرف انرژی این مدل به نمایش گذاشته شده است.
12 سال گارانتی و خدمات پس از فروش
همانطور که اشاره نمودیم رادیاتور از جنس فلز می باشد که وابسته به نوع کاربرد آن متفاوت میباشد؛ رادیاتور پنلی معمولا مسطح برای انتقال انرژی مجاور و تابشی به یک فضای داخلی است. یکی دیگر از کاربردهای رادیاتور، برای منتقل کردن حرارت آب گرم رسیده از بویلر به داخل ساختمان استفاده می گردد. و یک رادیاتور با استفاده از کنسانتره موجب گرم شدن محیط خانه می شود. رادیاتوره پنلی دارای یک یا دو پنل باشند و هرچه سایز پنل بزرگتر باشد گرما از سطح بیشتری پخش می گردد.
رادیاتور فولادی که از نوارهای فلزی استفاده می کنند یا به پشت یک رادیاتور تک متصل شده در غیر این صورت در وسط و به گونه ای که این نوارها موجب می شود فاصله سطح زمین با رادیاتور را افزایش می دهد.نیز همچنین ممکن است دارای نوارهای فلزی باشد که به پشت یک رادیاتور تک متصل شده و یا در وسط یک رادیاتور دوپنلی جوش داده می شود این نوارها فاصله سطح زمین با رادیاتور را همچنان افزایش می دهند.
با توجه به اینکه رادیاتور پنلی از دسته نسل سوم، می باشد. تکنولوژی استفاده شده در این نسل بسیار کاربردی تر بوده و مشکلاتی که در نسل های قدیمی بوده در این نسل دیده نمی شود. یکی از چند نوع رادیاتوری است که برای تامین حرارت ساختمان استفاده می شود و از جنس آن از ورقه های فولادی است و برای جلوگیری از زنگ زدگی، جنس پوشش خارجی آن از نوع پلی استر (محافظت کننده از زنگ زدگی) می باشد.
رادیاتورهای وست کول به عنوان یک وسیله گرمایشی در ادارات و ساختمان های تجاری و آپارتمان های مسکونی قابل استفاده می باشد. رادیاتورها انواع مختلفی دارند و نحوه کار آن ها به گونه ای است که از طریق تجهیزات موجود در موتورخانه مانند مشعل و دیگ، با استفاده از حرارت آن ها، آب موجود در رادیاتورها گرم شده و آبی که گرم شده از موتورخانه ها از طریق پمپ و لوله وارد بخش های مختلفی از ساختمان می شود و در صورتی که آب موجود در لوله ها سرد شود مجددا برای گرم شدن به موتورخانه برمی گردد و این عمل به صورت پی درپی انجام می شود تا آب گرم به تمام نقاط ساختمان هدایت شود. رادیاتورها به دلیل تجمع هوای گرم در زیر سقف، مناسب مکان هایی هستند که از کف تا سقف حداکثر سه متر فاصله داشته باشند. از لحاظ انتقال گرما با توجه به نوع رادیاتورها، رادیاتورآلومینیومی، رادیاتورهای فولادی، رادیاتورمسی و رادیاتور چدنی، که بهترین نوع آن ها مسی است که جنس فلز آن بسیار مرغوب است و گزینه بعدی نیز نوع آلومینیومی می باشد.